Police nad Metují

neoficiální stránky města Police nad Metují

  • Navigace: 
  • Domů
  • Tenisté prohráli sázku, skončí v ledové vodě

Tenisté prohráli sázku, skončí v ledové vodě

Zveřejněno 11.3.2011 (Pátek) , zdroj: Náchodský deník

Hlavňovský rybník u Police nad Metují bude v sobotu 12. března v 15.30 hodin svědkem neobvyklé otužilecké akce. Do jeho chladných vod se totiž musí minimálně na třicet sekund ponořit neúspěšní tenisté Kamil Švorčík a Petr Skalický.

Na počátku všeho byla sázka dvou tenisových párů, které se v pravidelných termínech střetávaly v teplické nafukovací hale. „Od října do konce února jsme odehráli celkem jedenadvacet utkání, to rozhodující se hrálo 27. února za stavu 10:10 na zápasy,“ říká šťastný člen vítězného páru Jiří Tauc. Ten spolu se svým spoluhráčem Petrem Haukem přitom před silvestrem prohrávali už 6:9 na utkání a nevypadalo to s nimi příliš růžově. „Pak jsme ale zabrali a nakonec se rozhodovalo až v poslední čtyřhře, kterou jsme vyhráli 3:1 na sety,“ dodává s úsměvem Tauc, jenž zároveň poodkrývá i další sázku, která však nakonec nebyla naplněna. „Šlo o to, že pokud by jedna z dvojic obdržela během všech odehraných zápasů tři kanáry (stav 6:0 – pozn. redakce), pak má za povinnost stát jeden březnový pátek od 15 do 16 hodin u polického Penny Marketu s ptačí klecí a kanárem,“ vysvětluje Tauc. Tato dodatková soutěž ale „vítěze“ neměla, neboť to na kanáry skončilo 2:1.

Vášniví tenisté a příležitostní otužilci odehráli během zimy celkem 21 zápasů a 85 setů, které hned v deseti případech musela rozsoudit zkrácená hra.

Autor: Michal Rojšl

Kategorie: Sport a volný čas |

Vložit komentář

You must be logged in to post a comment.

Archiv

Přihlášení